2019학년도 가을학기 파견
공과대학 주관 교환학생 모집
▶ 지원방법 : 서울대 포털 온라인 접수 (첨부파일 내용 참조) (1월 15일(화)부터 온라인지원 가능)
▶ 원서마감 : 2019년 3월 11일(월) 18시까지(* 동경대에 한하여 2019년 2월 11일(월) 18시까지)
자세한 사항은 알림광장-공지사항 게시판에서 확인해주세요.

Programming Shape (The 1st Soo-Ik Oh Distinguished Lecture in Mechanics)

작성자 : paji52|등록일 : 18.07.30|조회수 : 115번 읽음

세미나 범주

기계항공공학부(기계공학전공) 기계공학 일반 세미나

제목

발표자

L. Mahadevan

발표자 소속

Harvard University

세미나 시간

11:00 ~ 12:00

세미나 장소

301동 118호

호스트

기계공학

발표내용

How can we program and design the shape of thin sheets that enhance/enable their function? Inspired by origami and biology,
I will describe our attempts to solve this problem in a few different settings that include
(i) kirigami tessellations to convert any planar 2d shape into a given 2d shape,
(ii) origami tessellations to convert planar sheets into complex curved surfaces, and
(ii) 4d phytomimetic printing strategies inspired by biological growth patterns to design metrics to create flowers and faces.

발표자 소개

L. Mahadevan was educated serially as an engineer, mathematician and physicist in India and the USA, and is concurrently a Professor of Applied Mathematics,
Physics and Biology at Harvard University. He studies how matter is shaped and how it flows, on scales that range from the macromolecular to the tectonic.
He is a Fellow of the Royal Society and was a recipient of the MacArthur Fellowship.

문의

02-880-1916