서울대학교 공과대학
학사편입학 모집안내
* 입학지원서 접수 : 2019년 12월 9일(월) 10:00 ~ 12. 13(금) 17:00
* 면접 및 구술고사 : 2019. 12. 26(목) 이후
자세한 사항은 [알림광장-공지사항] 게시판에서 확인해주시기 바랍니다.

프랑스 대학 단기 프로그램 안내 - 주한 프랑스대사관

작성자 : 김희선|등록일 : 19.12.02|조회수 : 109번 읽음

프랑스에서 3~4주간 진행되는 프랑스어+과학 단기 프로그램을 소개합니다.
프랑스어, 과학, 문화를 체험하고자 하는 학사과정 재학생을 대상으로 하는 본 프로그램은 기업 방문, 컨퍼런스 참여 등을 통해 해당 과학 분야에 대한 다양한 경험의 기회를 제공합니다.
자세한 사항은 첨부된 안내 브로셔 및 하단 사이트를 참고해주시기 바랍니다.

몽펠리에 (1월,6월,10월)
3 WEEKS AT ACCENT FRANÇAIS, MONTPELLIER
FOCUS ON SUSTAINABLE DEVELOPMENT
With its long and proud tradition of science and higher learning, Montpellier is internationally renowned for research in the fields of health, agronomy, and the environment. It is also the birthplace of modern medicine.

브레스트 (1월,7월)
3 WEEKS AT CIEL BRETAGNE, BREST
SCIENCE AND TECHNOLOGY OF THE SEA
Ciel Bretagne offers English-speaking students with beginner-level French a program of visits to companies and state-of-the-art laboratories (conducted in English), conferences on current and future challenges facing the engineering professions, and courses in French as a foreign language. The program also includes a wide selection of excursions and cultural visits.

브장송 (1월-2월)
3-4 WEEKS AT CLA, UNIVERSITÉ DE FRANCHE-COMTÉ, BESANÇON
MICROTECHNOLOGY AND BIOMEDICAL ENGINEERING
The Center for Applied Linguistics (CLA, Centre de linguistique appliquée) offers a program of language, cultural, and scientific immersion on the topic of microtechnology and biomedical engineering.

루앙 (6월)
3 WEEKS AT FRENCH IN NORMANDY AND ESIGELEC
FOCUS ON TRANSPORT AND ENERGY
Normandy is an historic region, cradle of Impressionism and famous for cheese, whose capital city Rouen, “City of a hundred steeples”, boasts a superb architectural and cultural heritage. Yet it is also a region that is resolutely modern. As a major actor in industrial research, Normandy is recognized throughout Europe as a world-class player in the following sectors, pharmaceuticals, transports, energy and digital applications.

Chargée de mission universitaire 대학협력부담당관
Ambassade de France en Corée
문화교육과학교류협력과 - 주한 프랑스문화원 - 주한 프랑스대사관

이전글 2020년 상반기 한국마사회 장학관 입주생 모집 안내