사회적 거리두기
2단계 시행
불요불급한 외출, 모임과 다중 이용시설 이용을 자제해 주시고 사람 간의 접촉을 최소화해주세요.
이번 추석 명절은 거리를 두더라도 마음은 가까이하며 집에서 쉬시기를 당부드립니다.

동경대 공대 대학원 Dept. of Technology Management for Innovation

작성자 : 김희선|등록일 : 09.04.23|조회수 : 1234번 읽음

문부과학성 장학 석사과정 프로그램 설명회

(Japanese language & Japanese business studies & internship)

* 일시

- 5월 8일(금) 16시, 39동 238호 소회의실

* The entrance examination

Offered twice a year. One is during the last part of August or the first part of September (in Tokyo) and the other one is during the first part of February (in Tokyo and China).

The August examination is given under the same conditions as for Japanese students, and the February examination is a special examination for foreign students.

* Examination subjects

? TOEFL

? Written tests of analytical skills and short essays

(given in Japanese, but can be answered in English)?

? Interview (given in Japanese, or English if there is serious problem with Japanese)?

* Language course

Special Training course of Japanese Language is provided.

* Japanese Business Practice course

The course gives students an understanding of the characteristics of Japanese business, a knowledge of advanced technologies of Japanese companies.

* Internship at Japanese company

A special internship program is offered with the cooperation of partnership companies of the program as follows,

? Electronics related: Fujitsu, Hitachi, Mitsubishi Electric, NEC

? Nissan Motors Corporation

? Trading companies: Mitsubishi Corporation, Mitsui & Co.

? International law firms (Sasajima & Associates; Sera, Toyama, Matsukura & Kawaguchi; Sato & Associates; Taiyo, Nakajima and Kato; Riverflow International Patent Firm)

For the entrance examination schedule and other information, please see

* Career Development Assistance

Full support is provided to help foreign students find employment in Japanese companies.

* for more information

문의 : Yuan_Yuan@tmi.t.u-tokyo.ac.jp

공과대학 대외협력실 김희선, kavkr@snu.ac.kr, 880-8079