2019학년도 가을학기 파견
공과대학 주관 교환학생 모집
▶ 지원방법 : 서울대 포털 온라인 접수 (첨부파일 내용 참조) (1월 15일(화)부터 온라인지원 가능)
▶ 원서마감 : 2019년 3월 11일(월) 18시까지(* 동경대에 한하여 2019년 2월 11일(월) 18시까지)
자세한 사항은 알림광장-공지사항 게시판에서 확인해주세요.
김기범 교수와 관련된 세부정보입니다.
김기범 사진

김기범

소속 재료공학부,하이브리드재료전공 직위 교수
전화번호 880-7095
주전공 전자재료
부전공 박막공학/나노공정
위치 131-108
이메일 kibum@snu.ac.kr 홈페이지 http://nfl.snu.ac.kr/

학력

• Stanford University: Ph.D. in Materials Science and Engineering (1990)
  • Seoul National University: M.S. in Metallurgical Engineering (1983)
  • Seoul National University: B.S. in Metallurgical Engineering (1980)

주요 연구분야

The major research area of Prof. Kim is to investigate the structure and property relationship in thin film materials.In particular, he is actively working on the development of metallization processes for the next generation Integrated Circuits (ICs) including the development of silicides (titanium silicide and cobalt silicide), diffusion barriers (titanium nitrides and tantalum nitrides), and interconnect (aluminum and copper) materials and processes. He is also working on other applications of thin films such as polycrystalline Si thin film transistor, electrode for the dielectrics, and diamond field electron emitters.

경력

• Seoul National University, Professor (1992-present)
  • Applied Materials Inc., Research Scientist (1991-1992)
  • Philips Research Laboratory, Research Scientist (1988-1991)