코로나-19
공지
최근 수도권에서 무증상 감염이 지속되고 있습니다.
버스, 지하철, 택시에서 마스크 쓰기, 대화 자제, 유증상시 이용하지 않기를 실천해주세요.
우리 모두의 건강을 위해 생활 속 방역수칙을 준수해주시기 바랍니다.
김미영 교수와 관련된 세부정보입니다.
김미영 사진

김미영

소속 재료공학부,하이브리드재료전공 직위 교수
전화번호 880-9239
주전공 응집물질물리
부전공 전자에너지손실분광/나노전자회절
위치 33-220
이메일 mkim@snu.ac.kr 홈페이지 http://emsl.snu.ac.kr/

학력

• Arizona State University: Ph.D. in Physics (1998)
  • Seoul National University: M.S. in Physics (1992)
  • Seoul National University: B. S. in Physics (1990)

주요 연구분야

Professor Kim's current research interests include quantitative interpretation of single atomic imaging and spectroscopy and relating atomic and electronic structures of nano-materials to physical properties. The incoherent Scanning Transmission Electron Microscope (STEM) images provide the direct object information intuitively and enable simultaneous acquirement of electron energy loss spectroscopy (EELS), which is often viewed as mapping out the density of unoccupied states in the conduction band. These techniques form a powerful basis for structure determination to be used as an initial model for first-principles calculations, which link the atomic and electronic structure of interfaces to macroscopic properties.

경력

• Seoul National University, Professor (2013-present)
  • Seoul National University, Associate professor (2009-2013)
  • Seoul National University, Assistant professor (2004-2009)