코로나-19
공지
최근 수도권에서 무증상 감염이 지속되고 있습니다.
버스, 지하철, 택시에서 마스크 쓰기, 대화 자제, 유증상시 이용하지 않기를 실천해주세요.
우리 모두의 건강을 위해 생활 속 방역수칙을 준수해주시기 바랍니다.
김현이 교수와 관련된 세부정보입니다.
김현이 사진

김현이

소속 재료공학부,하이브리드재료전공 직위 교수
전화번호 880-7161
주전공 재료공학
부전공 생체재료
위치 33-209
이메일 kimhe@snu.ac.kr 홈페이지 http://slim.snu.ac.kr/

학력

• Ohio State University: Ph.D. in Ceramic Engineering (1987)
  • Seoul National University: B.S. in Inorganic Materials Engineering (1981)

주요 연구분야

Professor Kims research interests include the bioceramics and piezoelectric materials. Bioceramics, such as hydroxyapatite, tricalcium phosphate and Bioglasses, are used as replacements for damaged human bones or teeth. Efforts are focused on the strengthening of the bioceramics, coating metal implants with bioceramics and developing porous bioceramics. Characterization and improvement of the piezoelectric properties of PZT, PZN, and PLZT both in bulk and in thin film forms are also included in Prof. Kims research interests.

경력

• Seoul National University, Professor (1991-present)
  • Oak Ridge National Laboratory, Staff Member (1987-1991)