사회적거리두기
시행

마스크 착용을 생활화하고 불필요한 외출은 삼가해주시기 바랍니다.
※ 기본방역수칙 및 추가 적용 수칙 모두 준수
김현이 교수와 관련된 세부정보입니다.
김현이 사진

김현이

소속 재료공학부,하이브리드재료전공 직위 교수
전화번호 880-7161
주전공 재료공학
부전공 생체재료
위치 33-209
이메일 kimhe@snu.ac.kr 홈페이지 http://slim.snu.ac.kr/

학력

• Ohio State University: Ph.D. in Ceramic Engineering (1987)
  • Seoul National University: B.S. in Inorganic Materials Engineering (1981)

주요 연구분야

Professor Kims research interests include the bioceramics and piezoelectric materials. Bioceramics, such as hydroxyapatite, tricalcium phosphate and Bioglasses, are used as replacements for damaged human bones or teeth. Efforts are focused on the strengthening of the bioceramics, coating metal implants with bioceramics and developing porous bioceramics. Characterization and improvement of the piezoelectric properties of PZT, PZN, and PLZT both in bulk and in thin film forms are also included in Prof. Kims research interests.

경력

• Seoul National University, Professor (1991-present)
  • Oak Ridge National Laboratory, Staff Member (1987-1991)
온라인강의