2019학년도 가을학기 파견
공과대학 주관 교환학생 모집
▶ 지원방법 : 서울대 포털 온라인 접수 (첨부파일 내용 참조) (1월 15일(화)부터 온라인지원 가능)
▶ 원서마감 : 2019년 3월 11일(월) 18시까지(* 동경대에 한하여 2019년 2월 11일(월) 18시까지)
자세한 사항은 알림광장-공지사항 게시판에서 확인해주세요.
김현이 교수와 관련된 세부정보입니다.
김현이 사진

김현이

소속 재료공학부,하이브리드재료전공 직위 교수
전화번호 880-7161
주전공 재료공학
부전공 생체재료
위치 33-209
이메일 kimhe@snu.ac.kr 홈페이지 http://slim.snu.ac.kr/

학력

• Ohio State University: Ph.D. in Ceramic Engineering (1987)
  • Seoul National University: B.S. in Inorganic Materials Engineering (1981)

주요 연구분야

Professor Kims research interests include the bioceramics and piezoelectric materials. Bioceramics, such as hydroxyapatite, tricalcium phosphate and Bioglasses, are used as replacements for damaged human bones or teeth. Efforts are focused on the strengthening of the bioceramics, coating metal implants with bioceramics and developing porous bioceramics. Characterization and improvement of the piezoelectric properties of PZT, PZN, and PLZT both in bulk and in thin film forms are also included in Prof. Kims research interests.

경력

• Seoul National University, Professor (1991-present)
  • Oak Ridge National Laboratory, Staff Member (1987-1991)