코로나-19
공지
최근 수도권에서 무증상 감염이 지속되고 있습니다.
버스, 지하철, 택시에서 마스크 쓰기, 대화 자제, 유증상시 이용하지 않기를 실천해주세요.
우리 모두의 건강을 위해 생활 속 방역수칙을 준수해주시기 바랍니다.
박병우 교수와 관련된 세부정보입니다.
박병우 사진

박병우

소속 재료공학부,하이브리드재료전공 직위 교수
전화번호 880-8319
주전공 전자재료
부전공 에너지 나노재료
위치 33-218
이메일 byungwoo@snu.ac.kr 홈페이지 http://bp.snu.ac.kr/

학력

• Harvard University: Ph.D. in Applied Physics (with Prof. Frans Spaepen, 1989)
  • Pennsylvania State University: M.S. in Physics (with Prof. Daniel Frankl, 1984)
  • Seoul National University: B.S. in Physics (1981)

주요 연구분야

Prof. Park's research is focused on the in-depth investigations of desired electromaterial properties with controlled nanostructures. The goal is to synthesize high-performance and high-stability novel materials for the advanced electronic and energy technology. Current topics include the development of nanoscale coating, novel nanocomposites, photoluminescence of nanomaterials, thin-film electrodes with nanophase control, and the growth kinetics of nanostructures. We aim to identify the mechanisms of nanostructures on various physical and chemical properties.

경력

• Seoul National University, Department of Materials Science and Engineering, Professor (1997-present)
  • Georgia Institute of Technology, School of Materials Science and Engineering, Assistant Professor (1992-1997)
  • California Institute of Technology, Department of Applied Physics, Research Fellow (with Prof. Harry Atwater, 1991-1992)