코로나-19
공지
최근 수도권에서 무증상 감염이 지속되고 있습니다.
버스, 지하철, 택시에서 마스크 쓰기, 대화 자제, 유증상시 이용하지 않기를 실천해주세요.
우리 모두의 건강을 위해 생활 속 방역수칙을 준수해주시기 바랍니다.
유상임 교수와 관련된 세부정보입니다.
유상임 사진

유상임

소속 재료공학부,하이브리드재료전공 직위 교수
전화번호 880-5720
주전공 전자재료
부전공 전자재료 및 소자
위치 131-407
이메일 siyoo@snu.ac.kr 홈페이지 http://emdl.snu.ac.kr/

학력

• Iowa State University: Ph.D. in Materials Science and Engineering (1992)
  • Seoul National University: M.S. in Inorganic Materials Engineering (1984)
  • Seoul National University: B.S. in Inorganic Materials Engineering (1982)

주요 연구분야

Prof. Yoo has a strong research background on high temperature superconductor. After he joined our school in 1988, he has expanded his research interests to magnetic materials, transition metal oxides, and electroceramics. Current research topics in the field of high temperature superconductor consist of bulk-type devices for a large scale application and coated conductors for the next generation superconducting cable. In the field of magnetic materials, rare earth-based magnets for high performance permanent magnets and magnetic thin films for microwave devices are under investigation. For transition metal oxides, his group is performing researches on fabrication and characterization of high-quality single crystals and thin films. Finally, electroceramics such as the cathode materials for the Li-ion battery and microwave dielectrics have also been studied. In many topics, he is performing research in collaboration with industry and other research groups.

경력

• Seoul National University, Assistant Professor (1998-present)
  • Railway Technical Research Institute, Tokyo, Japan, Chief Researcher (1995-1998)
  • Superconductivity Research Laboratory, Tokyo, Japan, Visiting Scientist (1993-1995)