사회적 거리두기
2단계 시행
불요불급한 외출, 모임과 다중 이용시설 이용을 자제해 주시고 사람 간의 접촉을 최소화해주세요.
이번 추석 명절은 거리를 두더라도 마음은 가까이하며 집에서 쉬시기를 당부드립니다.
유웅열 교수와 관련된 세부정보입니다.
유웅열 사진

유웅열

소속 재료공학부,하이브리드재료전공 직위 교수
전화번호 880-9096
주전공 섬유고분자공학
부전공 섬유강화복합재료/탄소나노재료
위치 33-305
이메일 woongryu@snu.ac.kr 홈페이지 http://afms.snu.ac.kr/

학력

• Seoul National University: Ph.D. in Fiber and Polymer Science (1998)
  • Seoul National University: M.S. in Fiber and Polymer Science (1993)
  • Seoul National University; B.S. in Fiber Science (1991)

주요 연구분야

Professor Yu’s current research interests include advanced fibrous materials processing, constitutive modeling of fibrous materials, textile composite forming, mechanical modeling of biomedical materials, computational mechanics for textile and composite structures.

경력

• Seoul National University, Assistant professor (2004-present)
  • The University of Nottingham, Research Fellow (2003-2004)
  • Michigan State University, Visiting Research Associate (2001-2003)