신종 코로나바이러스
대응방안
중국 방문후 발열 또는 호흡기 증상(기침, 콧물, 가래 등)이 있을시 학내 보건진료소 등 의료기관을 방문하지 마시고
“1339(질병관리본부) 또는 관할보건소(관악구 02-879-7010)”로 전화하여 안내받으시기 바랍니다.
또한 중국 방문 후 증상이 없더라도 현재 추정되는 최대 잠복기인 2주까지는 외부활동을 자제하여 주기시 바랍니다.
윤의준 교수와 관련된 세부정보입니다.
윤의준 사진

윤의준

소속 재료공학부,하이브리드재료전공 직위 교수
전화번호 880-7169
주전공 전자재료
부전공 화합물반도체재료/광소자재료
위치 33-306
이메일 eyoon@snu.ac.kr 홈페이지 http://csel.snu.ac.kr/

학력

• Massachusetts Institute of Technology: Ph.D. in Electronic Materials (1990)
  • Seoul National University: M.S. in Metallurgical Engineering (1985)
  • Seoul National University: B.S. in Metallurgical Engineering (1983)

주요 연구분야

Professor Yoon's research interests have centered on the epitaxial growth of semiconductor materials, including Si-based group IV alloys, and III-V compound semiconductors such as GaN and InSb by MOCVD (Metal Organic Chemical Vapor Deposition), and materials characterizations by structural, electronic, and optical methods. Recently, an extensive study has been focused to grow high quality epitaxial layers and optimize their properties for device application such as nitride based LED (Light Emitting Diode), InSb photodetector, III-V multi-junction solar cell and so on.

경력

• Seoul National University, Professor (2002-present)
  • Seoul National University, Associate Professor (1996-2002)
  • University of California, Santa Barbara, Visiting Associate Professor (1998-1999)