사회적 거리두기
2단계 시행
불요불급한 외출, 모임과 다중 이용시설 이용을 자제해 주시고 사람 간의 접촉을 최소화해주세요.
이번 추석 명절은 거리를 두더라도 마음은 가까이하며 집에서 쉬시기를 당부드립니다.
윤의준 교수와 관련된 세부정보입니다.
윤의준 사진

윤의준

소속 재료공학부,하이브리드재료전공 직위 교수
전화번호 880-7169
주전공 전자재료
부전공 화합물반도체재료/광소자재료
위치 33-306
이메일 eyoon@snu.ac.kr 홈페이지 http://csel.snu.ac.kr/

학력

• Massachusetts Institute of Technology: Ph.D. in Electronic Materials (1990)
  • Seoul National University: M.S. in Metallurgical Engineering (1985)
  • Seoul National University: B.S. in Metallurgical Engineering (1983)

주요 연구분야

Professor Yoon's research interests have centered on the epitaxial growth of semiconductor materials, including Si-based group IV alloys, and III-V compound semiconductors such as GaN and InSb by MOCVD (Metal Organic Chemical Vapor Deposition), and materials characterizations by structural, electronic, and optical methods. Recently, an extensive study has been focused to grow high quality epitaxial layers and optimize their properties for device application such as nitride based LED (Light Emitting Diode), InSb photodetector, III-V multi-junction solar cell and so on.

경력

• Seoul National University, Professor (2002-present)
  • Seoul National University, Associate Professor (1996-2002)
  • University of California, Santa Barbara, Visiting Associate Professor (1998-1999)