사회적 거리두기
2단계 시행
불요불급한 외출, 모임과 다중 이용시설 이용을 자제해 주시고 사람 간의 접촉을 최소화해주세요.
이번 추석 명절은 거리를 두더라도 마음은 가까이하며 집에서 쉬시기를 당부드립니다.
홍성현 교수와 관련된 세부정보입니다.
홍성현 사진

홍성현

소속 재료공학부,하이브리드재료전공 직위 교수
전화번호 880-6273
주전공 세라믹공정
부전공 나노구조합성 / 형광체합성 /세라믹코팅
위치 33-104
이메일 shhong@snu.ac.kr 홈페이지 http://shhong.snu.ac.kr/

학력

• The Pennsylvania State University: Ph.D. in Materials Science and Engineering (1996)
  • Seoul National University: M.S. in Inorganic Materials Science and Engineering (1990)
  • Seoul National University: B.S. in Inorganic Materials Science and Engineering (1988)

주요 연구분야

Professor Hong's research interests are powder processing microstructure development and cement based materials. Employing the various powder such as sol-gel, hydrothermal, controlled, fine powders are produced and designed, unique microstructure can be developed by combining seeding and grain growth of these powder during sintering, Particularly, he is interested in the anisotropic grain growth and the textured microstructure development to improve the anisotropic mechanical or piezoelectric properties. His current researches involve to study synthesized, and to investigate the structure of the hydrated products (C-S-H gels) in the cement by NMR, XRD, and thermal analysis.

경력

• Seoul National University, Assistant Professor (1998-present)
  • University of Illinois at Urban-Champaign, Post Doctor (1997-1998)
  • KIST, Researcher (1991-1992)