2018학년도 제1학기
교원 후보자 탐색위원회 안내
「교원 후보자 탐색위원회」는 우수 교수(연구자)의 채용을 위한, 사전 탐색절차로서, 우수후보자들의 정보등록을 요청하는 것임
자세한 사항은 알림광장-공지사항 게시판에서 확인해주시기 바랍니다.
황농문 교수와 관련된 세부정보입니다.
황농문 사진

황농문

소속 재료공학부,하이브리드재료전공 직위 교수
전화번호 880-8922
주전공 재료공학
부전공 박막 및 미세조직
위치 33-309
이메일 nmhwang@snu.ac.kr 홈페이지 http://tfml.snu.ac.kr/

학력

• Korea Advanced Institute of Science: Ph.D. in Materials Engineering (1986)
  • Korea Advanced Institute of Science: M.S. in Materials Engineering (1983)
  • Seoul National University: B.S. in Metallurgical Engineering (1981)

주요 연구분야

Prof. Hwang’s research interest is in the microstructure evolutions during material processing, especially, abnormal grain growth and thin film growth. The topics are approached both experimentally and theoretically, occasionally using computer simulation. The most focused work has been the theory of charged clusters, which is suggested as a new understanding of thin film growth. This topic is related to the growth mechanism of thin films and nanowires, nanotubes prepared by chemical vapor deposition. The size distribution of charged clusters or nanoparticles is measured by differential mobility analyzer (DMA). He published more than 100 papers in SCI journals.

경력

• Seoul National Univeristy, Associate Professor (2003-present)
  • Seoul National University, Visiting Associate Professor (1998-2003)
  • Korea Research Institute of Standards and Science, Principal Investigator (1986-2003)