2018학년도 제1학기
교원 후보자 탐색위원회 안내
「교원 후보자 탐색위원회」는 우수 교수(연구자)의 채용을 위한, 사전 탐색절차로서, 우수후보자들의 정보등록을 요청하는 것임
자세한 사항은 알림광장-공지사항 게시판에서 확인해주시기 바랍니다.
성원용 교수와 관련된 세부정보입니다.
 사진

성원용

소속 전기·정보공학부 직위 교수
전화번호 880-1816
주전공 Computer and VLSI Systems
부전공 Signal Processing/Deep Learning/Parallel algorithm
위치 301-805
이메일 wysung@snu.ac.kr 홈페이지 https://sites.google.com/site/spslab2018/

학력

• Wonyong Sung (S'84-M'87) received the B.S. degree in electronic engineering from the Seoul National University in 1978, the M.S. degree in electrical engineering from the Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) in 1980, and the Ph.D. degree in electrical and computer engineering from the University of California, Santa Barbara, in 1987.

주요 연구분야

• His major research interests are the development of fixed-point optimization tools, implementation of VLSI for digital signal processing, and development of multimedia software for handheld devices.

경력

• From 1980 to 1983, he worked at the Central Research Laboratory of the Gold Star (currently LG electronics) in Korea. During his Ph.D. study, he developed parallel processing algorithms, vector and multiprocessor algorithm implementations, and low-complexity FIR filter design. He has been a member of the faculty of the Seoul National University since 1989. From May of 1993 to June of 1994, he consulted the Alta Group for the development of the Fixed Point Optimizer, automatic word-length determination and scaling software. From January of 1998 to December of 1999, he worked as a chief of the SEED (System Engineering and Design center) in Seoul National University. He was an associate editor of the IEEE Tr. Circuits and Systems II from 2000 to 2001, was at the editorial board of the Signal Processing Journal, Elsevier, from 2007 to 2009, and is a chair of the design and implementation technical committee of the IEEE Signal Processing Society until 2001.